top of page

Sekahiivaleipä

  • olli278
  • 8.3.2024
  • 1 min käytetty lukemiseen


5 dl vettä

30 g hiivaa

1 rkl siirappia/sokeria

10 g (2 tl) suolaa

2 dl grahamjauhoja

2 dl karkeita talkkunajauhoja

2 dl ruisjauhoja

6 dl vehnäjauhoja

1/2 dl öljyä


1. Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva, siirappi/sokeri ja suola.

2. Lisää jauhot sekä öljy ja alusta taikina tasaiseksi.

3. Anna kohota lämpimässä liinalla peitettynä noin 20 minuuttia.

4. Vaivaa kohonnut taikina leivinpöydällä ja leivo siitä kaksi leipää.

5. Anna kohota pellillä leivinliinalla peitettynä noin 30-40 minuuttia.Pistele leivät haarukalla ja paista 200 °C:ssa uunin keskitasossa 20-25 minuuttia.


Samasta taikinasta voit tehdä myös sämpylöitä tai patonkeja (4 kpl).

Patongin paistolämpötila on 225 °C ja paistoaika n. 25 minuuttia.





 
 

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Ota yhteyttä

Kiitos yhteydenotostasi!

Asiakaspalvelu

Osoite

Tuotantolinja 6

36220 Kangasala

Y-tunnus: 3364042-6

Seuraa meitä

  • Instagram
  • Facebook

Elintarvikevalvonta

+358 40 665 0183

info@hirvelan.fi

© 2024  Hirvelän Kaurapaahtimo Oy

bottom of page