top of page
Kaurakuitunen-sivu.jpg

Kaurakuitunen on kuulunut Hirvelän tuotevalikoimaan jo vuodesta 2005. Viimeisten vuosikymmenten aikana kymmenet tuhannet suomalaiset ovat oppineet luottamaan Kaurakuituseen osana päivittäistä kuidunsaantiaan.

Sydanmerkki_originaali_verkko png.png

Kaurakuidun edelläkävijä vuodesta 2005

Visio kaurakuidusta alkoi polttelemaan Pekka Hirvelän mieltä jo 1970-luvulla. Tästä meni sukupolvi kunnes Hirvelässä onnistuttiin kehittämään erityislaatuinen kaurakuitutuote.

Vuonna 2005 kehitimme noin 70% kaurakuitua sisältävän kuitulisän. Kaurakuitunen on ollut maamme suurimpien ruokakauppaketjujen valikoimissa  pian kaksikymmentä vuotta. Kaurakuitusesta olemme vuosien aikana saaneet kirjaimellisesti satoja yhteydenottoja asiakkailtamme, jotka ovat kokeneet Kaurakuitusen muuttaneen heidän elämänlaatuaan merkittävästi.

kaurakuitunen.jpg
Kaurakuitunen400.jpg
Nettisivun kuvat pysty.psd_0020_Layer 9.jpg

Hirvelän Kaurakuitunen on kotimaista kaurakuitua

Kaurakuitunen on kypsä ja sellaisenaan syötäväksi valmis kuitulisä.  Sekin valmistetaan suomalaisesta kaurasta. Lopputulos sisältää noin 70% kaurakuitua.  Tuote on gluteeniton.

 

Kaurakuitusta voidaan lisätä esimerkiksi smoothieen, jogurttiin tai puuroon. Se soveltuu erinomaisesti myös leivontaan.  Vuodesta 2005 Kaurakuitunen on valloittanut tiensä kymmenien tuhansien suomalaisten ruokakaappeihin.

talkkunaohukaiset.jpeg
sitruunakakku.jpeg
suklaakakku.jpeg
hannatädinakakut Suuri.jpeg


Tiesitkö, että keskimääräinen suomalainen saa ravinnostaan aivan liian vähän kuitua?
 

Kuidun riittämätön saanti on kansallisen tason hyvinvointiongelma. Miehille ravintokuidun viitteellinen saantisuositus on 30 grammaa ja naisille 25 grammaa. Keskimääräinen suomalainen saa ravinnostaan liian vähän kuitua. Naisilta jää keskimäärin puuttumaan noin 5 grammaa kuitua. Miehiltä keskimäärin jää puuttumaan noin 15 grammaa kuitua. (Lähde: Duodecim; Käypä hoito -suositukset).

 

Ruoansulatus tarvitsee kuituja voidakseen hyvin. Lisäämällä päivittäiseen ruokavalioosi puolitoista  ruokalusikallista  (9g) Kaurakuitusta saat yli  6 grammaa lisää ravintokuitua.  Tämä yksinään on noin viidesosa  kuidun päivittäisestä saantisuosituksesta. Keskimääräiselle suomalaisella on se usein juuri se ruokavaliosta puuttuva määrä kuitua. 


"Puolitoista ruokalusikallista Kaurakuitusta sisältää noin viidesosan päivittäisen kuidun saantisuosituksesta"
 

bottom of page