Medialle & Mediassa
Tältä sivulta löydät Hirvelän tiedotteita, tuoreita uutisjuttuja sekä vanhaa historiaa.
Mediakontaktimme yhteystiedot:
Olli Särkkälä, KTM
0404188978
Keskisuomalainen (17.2.2024)
"Valmistus Jämsän Hopsusta Kangasalan Tuotantolinjalle". Hirvelän talkkuna ja muut kauratuoteet valmistuvat nyt Kangasalla. Vaikka paikka vaihtui, nimi ja talkkunaresepti säilyivät.
Kangasalan Sanomat (22.11.2023)
"Kauralla maailmalle". Hirvelän Kaurapaahtimo jatkaa perinteikkään yhtiön toimintaa Lentolassa. Yrittäjä Olli Särkkälä etsiskeli viime keväänä kotimaista kaurakuituvalmistetta.
Jämsän Sanomat (21.7.2023)
Hirvelän Uunitalkkunan ja Kaurakuitusen valmistus siirtyy Hopsusta Kangasalle. Uutena tuotteena valikoimiin on tulossa Kaurakaakao. Maaliskuun puolivälissä Alpo Hirvelän halonhakkuupuuhat....
Iltalehti (17.12.2013)
Viljavalmisteet ovat suomalaisten tärkein kuidun lähde. Monissa muotidieteeissä viljat jätetään kokonaan pois tai niitä karsitaan reippaasti.
Kantri-lehti (2/2010)
Talkkunan teko on taidelaji. "Tätä tehdään musta tuntuu - menetelmällä" virnuilee Alpo Hirvelä. Hän työntää kepin päässä olevan kipon uuniin, vetää ulos ja nuuhkii kipossa olevia jyviä.
Maku-lehti (2010-luku)
Jämsäläisellä maatilalla kokonaiset kauranjyvät kypsyvät talkkunajauhoiksi. Gluteenittomasta kaurasta valmistettu talkkuna on noussut taas uuteen arvostukseen.
Kotimainen superruoka (2000-luku)
Kauratalkkunaa ovat suomalaiset syöneet sukupolvien ajan. Kokojyväjauho on ollut hellekesän ja heinämiesten pikaruokaa. Perinteisesti tämä suomalainen supereväs on nautittu mustikoiden...
Hirvelän talkkuna (2000-luku)
Alpo ja Sirkka Hirvelä valmistavat Jämsässä talkkunaa oman tilan kaurasta. Talkkunan tekemisen taito on siirtynyt talossa eteenpäin sukupolvelta toiselle.
Talkkunan aromista (1990-luku)
Talkkuna on nälkää pitävää ja aromikasta viljaruokaa. Mummojen välipalaa vai terveellistä ja trendikästä herkkua? Talkkuna on oudompi viljatuote useimmille nuoremmista, mutta se on...
Etelä-Suomen Sanomat (16.4.1985)
Takavuosina kuuluivat talkkunajauhot hämäläiseen ruokapöytään ja pussillinen talkkunoita laitettiin aina kesäiseen eväsreppuun. Talkkunajauhoista tehtiin piimään sekoittaen ruokaisa velli...
Aamulehti (1980-luku)
Perikansallinen ruokalaji talkkuna on kiivasti tulossa takaisin suomalaisiin ruokapyötiin. Jämsänjokilaaksossa tätä omaperäistä herkkua ja tukevaa välipalaa lusikoidaan suuhun noin 10.000 kiloa...
Etelä-Suomen Sanomat (1980-luku)
Murron tilalla Hopsussa erikoistuttiin talkkunaan. Tilanomistaja, kunnallismies Pekka Hirvelä on isännöinyt yli neljännesvuosisadan ajan Murron taloa.
Koillis-Hämeen Sanomat (1980-luku)
Hirvelän talkkunatehtaasta automatisoitu tuotantolaitos. Yhdistelmä hämäläiset ja talkkuna tunnetaan ruokalajeista puhuttaessa varmasti kautta Suomen.
Koillis-Hämeen Sanomat (1980-luku)
Idea voi tupsahtaa eteen aivan sattumalta. Näin tapahtui kolmisentoista vuotta sitten Murron tilalla Jämsän Hopsussa. Talkkunauunista tuli vahingossa liian suuri ja ylijäämätuotanto...
Sanomalehti (1970-luku)
Hirvelän uunitalkkunapussin kyljessä neuvotaan tekemään myös talkkunarahkaa, johon tulee kuohukermaa, maitorahkaa ja puolukkasurvosta.